dinsdag 18 maart 2014

House Of Hip Hop en Patronaat presenteren "SERIAL KILLERS" ( Xzibit,B Real & Demrick )West Coast fan's opgelet op dinsdag 25 Maart aanstaand presenteren House Of Hip Hop en het Patronaat in Haarlem "SERIAL KILLERS". Serial Killers bestaat uit Xzibit B Real ( Cypress Hill ) & Demrick kaarten zijn verkrijgbaar via >>> Patronaat "Serial Killers" <<< Enjoy 

( Q&A ) Vraag & Antwoord Met Ntan Producer en Mc van "Het Verzet"


Ik had het genoegen om een vraag en antwoord te doen met NTAN producer en Mc van "Het Verzet".Het verzet is een groep van 8 leden en er word gerapt in mix van nederlands en engels met een aantal bangers op zijn naam o.a. "Make It Bang" "TMSB" "Da Militija" en "Russian Roulette" was het tijd voor een ( Q&A ) vraag en antwword met producer / Mc NTAN Enjoy.


Q: NTAN Bedankt dat je even de tijd wilde nemen voor deze Q & A
A: zoiezo
   
Q: Waneer ben je begonnen met rappen en wie is je grootste inspiratie daarvoor geweest ? en is deze ook je favorieten Mc?
A:ik denk dat het rond  99' is geweest dat ik begon met pennen,inspiratie: locale helden als meneer ruys en waldi (r.i.p)

Q: Waneer ben je begonnen met produceren van muziek en wie is je grote inspiratie op het gebied van produceren en waarom deze producer?
A:ik ben begonnen met beats op reason 1(in 2000) en acid pro, recorde daarvoor nog op 60 min tdk's en md op geripte instrumentals,
ik denk dat ik vooral geinspireerd werd door gasten als havoc ,hi-tek
,easy mo bee,dilla en madlib,enzovoort
 
Q: Wat was het eerst Hip Hop nummer dat je hoorde en wat voor indruk maakte dat op je ?
A: ik denk dat het alweer zo'n 25 jaar geleden is, me pa had n vinyl van public enemy-it takes a nation of millions 

Q: Wat was het eerst Hip Hop album dat je kocht? en wat is je favorieten Hip Hop album en waarom ?
A: mobb deep-hell on earth 1996 misschien nog steeds een favoriet ,door de jaren meer shit gehoord wat ook favoriet werd
 
Q: Als je een beat maakt heb je dan een idee welke Mc erover rap of maak je een beat naar de style van de MC waar je mee werk?
A: nee meestal begin ik gewoon ergens in de wilde weg op de pads te rammen, als ik het dan dope vindt zal het wel goed zijn

Q: Hoe zou je je eigen sound omschrijven?
A:vieze rauwe boembep

Q: Het Verzet bestaat uit 7 leden hoe is dat tot stand gekomen?
A: het zijn er nu inmiddels 8 als je vieze vingers mee telt (..they always forget the dj)
hoe het verzet tot stand is gekomen is een verhaal op zich dus om het kort te maken waren het
3 crews uit verschillende delen van de stad samen in een team

Q: Wat vind je van de Hip Hop scene in Nederland?
A: ?

Q: In 2012 kwam het langverwachten debut album van Het Verzet uit "Greatest (s)hits" met door jou 2 geproduceerde nummers "TMSB" en de Banger "Make It Bang" op TMSB rap je in het nederlands en "Make It Bang" in het engels in welke taal rap je het liefs en waarom of maak het niet veel uit?
A:voornamelijk nederlands ,hangt af van de situatie ,waar de track voor is(en met wie je op die track staat)

Q: Vorig jaar 2013 kwam je uit met je Ep "Start From Scratch" die je samen met Blabbermouf ( Het Verzet & Da Shogunz ) maakte met de hit "Da Militija" maar anders dan de sound van Het Verzet album zitten hier de invloeden van reggae en raggamuffin in hoe is het zo gekomen om met deze sound te komen?
A:ik luisterde vroeger veel dancehall shit

Q: Om de juiste sound/samples te vinden voor een beat ga je dan nog naar de platen winkel om oude soul/funk/jazz platen te beluisteren zo ja ben je vaak in een platen winkel te vinden?
A:ik heb de meeste vinyl van mijn vader en mijn moeder ,plus wat stoffige kratten van mijn schoonvader.
heb een tijd in de kringloop gewerkt. paradijs voor de cratedigger ,had een hoek in de opslag tot aan het plafond gestackt met kratten.ik moest de sjlagers eruit zoeken voor de verkoop , alle jazz en shit verdween in me rugzak.
ik en drees(de nachtploeg) exchange zo nu en dan wat vinyl.


Q: Begin dit jaar kwamen jullie uit met misschien wel het beste underground Hip Hop nummer van het jaar "Russian Roulette" geproduceerd door jezelf is dit nummer special gemaakt omdat jullie moesten optreden in Rusland of is dit een voorproefje van wat er komen gaat van Het Verzet?  
A:we hadden die track al een tijdje liggen met een andere beat,omdat we terug naar rusland gingen heb ik een andere beat gemaakt en die shit opnieuw gemixed week erop de video geschoten,diezelfde nacht nog begonnen met monteren,de dag erna de rauwe versie naar iedereen verstuurd,echt chill.zoiezo een voorproefje.
 
Q: Waar ben je op dit moment mee bezig en wat kunnen we dit jaar verwachten van NTAN als producer en Mc? misschien een solo album?
A:ik ben veel nieuwe dingen aan het doen met het verzet en heb nog wat solo shit klaar liggen 
verder zijn ik en blabber ook aan een vervolg van start from skratch aan het werken 

en hoop over een tijdje tussen alle gekte door een instrumentale vinyl te droppen.

Q: Waar kunnen mensen je volgen en op de hoogte blijven van van je werk?
A:facebook en shit

Q: Wat vond je van deze Q&A?
A:chill
Paul : NTAN bedankt dat je deze Q&A wilde doen ik hoop jullie een keer Live te zien en je een keer te mogen ontmoeten peace to you and your crew.

NTAN: likewise